Povezave

FEBS, IUBMB, EMBO

FEBS
FEBSSlovensko biokemijsko duštvo je član Evropskega združenja biokemijskih zvez,  FEBS-a (Federation of European Biochemical Societies), od leta 1992. Prof. Dr. Vito Turk, član našega društva, je bil generalni tajnik FEBS-a v letih 1990-1998. FEBS ali njegove članice izvajajo vrsto aktivnosti, med drugim organizirajo razne tečaje in znanstvena srečanja. Naslednji kongres FEBS-a (2006) bo organiziran poleti v Turčiji. 

IUBMB
IUBMBSlovensko biokemijsko društvo je član Mednarodne zveze za biokemijo in molekularno biologijo, IUBMB (International Union of Biochemistry and Molecular Biology), od leta 1992. Prof. Dr. Vito Turk, član našega društva, je bil član Izvršnega odbora IUBMB in predsednik Komisije za simpozije. IUBMB organizira vrsto aktivnosti, kot npr. organizira srečanja, simpozije in delavnice.

EMBO
EMBOSlovenija je članica Evropske organizacije za molekularno biologijo, EMBO (European Molecular Biology Organization). EMBO organizira tečaje in delavnice, svojim članom pa nudi tudi razne štipendije. Člani EMBA so najuglednejši znanstveniki s področja biokemije in molekularne biologije. Iz Slovenije sta člana EMBA prof. dr. Vito Turk in prof. dr. Boris Turk. Član EMBA je bil tudi pokojni prof. dr. Franc Gubenšek.

ORGANIZACIJE, KJER DELAJO ČLANI SBD

Univerza v Ljubljani:

Univerza v Mariboru:

Univerza v Novi Gorici;
Inštitut Jožef Stefan, Odsek za biokemijo in molekularno biologijo;
Kemijski inštitut;
Nacionalni inštitut za biologijo;
Zavod RS za transfuzijsko medicino, Ljubljana;
ITC, Vienna University.

OSTALA BIOKEMIJSKA ZDRUŽENJA VKLJUČENA V FEBS

OSTALE KORISTNE POVEZAVE

  • BiologyJobs.com - glavni vir informacij za iskalce službe in zaposlene v naravoslovju.
  • BioExchange - the global bio-pharmaceutical network. Dnevne novice, dogodki, orodja, službe... Za naravoslovje. 
  • Stran s službami za kemike - Spletna stran z vrsto služb za kemike in biokemike, akademske zaposlitve ali privatne firme.
  • BioView - Spletna stran za biotehnološke in farmacevtske službe, novice, informacije.
  • ICGEB v bližini Trsta, Italija, je mednarodni center za genetski inženiring in biotehnologijo. Organizirajo tudi različne tečaje, podpirajo tudi raziskovalne programe v kolaboracijah.